středa 3. srpna 2016

Recenze: Nalezená v tobě (Fixed 2) od Laurelin Paigeové




Autor
: Laurelin Paigeová

Název: Nalezená v tobě (Found in You)

Nakladatelství: Ikar

Rok vydání: 2016

Počet stran: 312



Druhý díl série Fixed sledující dvě zdánlivě nesourodé duše, které nalezly útěchu jeden v druhém.











V prvním díle Alayna vstoupila do falešného vztahu s Hudsonem, aby mu pomohla s jeho matkou, která chtěla, aby si vzal jeho dlouholetou kamarádku Celii za ženu. Oba si slíbili, že se do sebe nezamilují, ale jejich plán nevyšel a oba tento slib porušili. V druhém díle oba řeší problémy reálného vztahu s reálnými city v reálném světě. A ne vše je takové, jaké si to představovali. 

Problémy představují především tajemství, která před sebou skrývají a jejich minulost, která je stále pronásleduje. Například Celie, která se zdá být milá a přátelská, ale má svůj vlastní ďábelský plán. Nebo se vynořuje muž z Alayniny minulosti, muž, kterého pronásledovala tak dlouho, až si musel zajistit soudní opatření, aby ho už nemohla dále sledovat. 

A to není vše! Do hry se zaplétají ještě pracovní problémy a Alaynina žárlivost.. A Hudsonova.

Celá kniha byla opět plná.. žhavých scén - až jsem si občas říkala, že bych si ráda přečetla i něco, co není sex.

A dočkala jsem se. Druhý díl, byl mnohem více propracovaný, než ten první a autorčino psaní se také posunulo o level výše. Některé zápletky byly prvoplánové a nad slunce jasné a předvídatelné, ale celkový směr příběhu mě překvapil - příjemně. Nejde úplně tam, kam se dá očekávat a líbí se mi, jak si Laurelin hraje s předvídatelností a nevšedností.

A zatímco první díl se zabývá především nově vznikajícím vztahem a snaze o jeho popření, druhý je naopak plný snah o vytvoření pevného a trvalého vztahu. Problémem je, že jeden druhému ještě plně nedůvěřuje. Oba se tuto důvěru snaží nalézt právě na stránkách druhého dílu.


Celkově celá hlavní myšlenka trilogie je něco originálního - dvě hlavní postavy, které mají psychické problémy? Navíc poutavě napsané. Co se mi hodně líbí, je to, že se autorka nesnaží jejich problémy nějak maskovat, ale naopak. Dloube do nich, což pak nakonec ale skončí tím, že vyteče všechen hnis a oni se mohou začít hojit. A žít naplno. 

Žádné komentáře:

Okomentovat